Bezienswaardigheden

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad en naar inwonertal de grootste gemeente van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ en de monding van de Amstel. Amsterdam telt 838.338 inwoners


Alkmaar

Alkmaar is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente bestond tot eind 2014 uit de stad Alkmaar, Oudorp en een deel van Koedijk.


Haarlem

Haarlem is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Kennemerland. Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad.


Hoorn

Hoorn is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Hoorn ligt via het Hoornse Hop aan het Markermeer. Op 1 april 2016 woonden er 72.322 mensen.


Volendam

Gezien zijn omvang en inwonersaantal is Volendam ongekend populair. Het haventje aan het IJsselmeer , De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden trekken jaar in, jaar uit miljoenen bezoekers. 


Marken

Dit prachtige schiereiland met zijn authentieke dorpje en zijn pittoreske huisjes, mooie terpen, beroemde vuurtoren en heerlijke wandel en fietsmogelijkheden, ligt op kleine afstand van Amsterdam en Volendam.

Hier proeft men nog de sfeer van vroeger

en de rust van nu!